Voetbad met zout of olie?

Written by Redacteur on July 4, 2012. Posted in actueel

Sommige dingen over een voetbad met zout weet u misschien niet: welke olie het beste kunt gebruiken bijvoorbeeld. Het voetbad met zout kan lekker ontspannend zijn, in dit artikel volgen enkele nuttige tips en adviezen.

Voetbaden met zout zorgen ervoor dat uw voeten worden gereinigd en dat u zich ontspant. We worden dagelijks blootgesteld aan schadelijke elementen door het voedsel wat we eten en onze omgeving, een goede reiniging in vorm van een voetbad met zout helpt te ontdoen van gifstoffen.

Kies het soort olie en zout

Het kiezen van het soort olie is vooral een persoonlijke keuze. Olie is goed voor heel veel dingen, het ontspant vooral de voeten en de huid en het geeft een lekker ontspannen geur. Goede olie zorgt ervoor dat de voeten ook na het voetbad met zout lekker zacht aan blijven voelen. Olie heeft veel eigenschappen maar reinigen doet het niet echt. Olie in combinatie met massage wordt vaak gebruikt om acne, psoriasis, rimpels en littekens te behandelen. Een bekende oliesoort is de Marokkaanse etherische olie, vaak is deze verkrijgbaar met Dode Zee zout, en dat zout is nou net hetgene wat het lichaam reinigt en ontgift. Natuurlijk kunt u ook zelf een olie kopen en hierbij sodazout doen.

Een voetbad met zout is een erg ontspannende manier om gifstoffen van het lichaam te verwijderen. Volgens de Chinese leer over voetkunde, is via de voet het gehele lichaam te behandelen. Volgens deze leer zou gewichtsverlies tot stand komen wanneer de juiste gebieden op de voet zouden worden behandelt. Om uw eigen voetbad met zout te maken neemt u water van ongeveer 35-45 graden (net wat u zelf lekker vindt) en mix de olie met het zout. Dou hier uw voeten in en geniet!

Een voetbad met zout is natuurlijk heerlijk in een eigen teiltje, maar het is nog lekkerder als u ook gemasseerd wordt. Een masseur is ontzettend prijzig en u moet helemaal naar een salon. Daarom zijn er al jaren elektrische voetenbaden met zout. Deze voetenbaden masseren met rollers en waterstralen maar beschermen ook tegen het spatten van water.

 

Skip to toolbar