Hoe geeft u een voetmassage?

Written by Redacteur on June 28, 2012. Posted in actueel

Een voetmassage geven is niet zo heel erg moeilijk. Of degene aan wie u de massage geeft gewoon vermoeide voeten heeft, of u doet het gewoon voor de lol: iedereen kan genieten van een heerljke voetmassage. In deze korte instructie volgt een handleiding voor het geven van een voetmassage.

Doe de voeten eerst in warm water, ongeveer 5-10 minuten. U mag olie toevoegen als u dit lekker vindt. Droog de voeten af met een warme handdoek voor extra comfort. De voeten of benen moeten ondersteund worden op een massagetafel, bank of bed, of door de persoon die de massage geeft. Begin met 1 voet per keer en hou de andere voet in een warme handdoek. De massage voelt het prettigst met olie of lotion. Het is meestal niet nodig om olie op te warmen omdat de olie zelf verwarmt door wrijving. Wrijf de olie of lotion over de gehele voet tot boven de enkel.

Voordat u begint met de voetmassage kunt u de voet een beetje “inwerken” door een paar stretches te doen. Leg de voet neer op het ondersteunende vlak, knijp nu met beide handen in de voet en werk langzaam naar boven tot net boven de enkel. 1 Hand moet de binnenzijde van de voet masseren en de andere hand de buitenkant. Hierna gaat u niet meer knijpen met telkens 1 hand maar masseert u de voet uiteen in beide richtingen met 2 handen. Gebruik vervolgens de vingers van beide handen om de voetzool te masseren. Vergeet niet om het gebied rond de enkel te masseren.

De volgende stap is het masseren van de tenen. Zoek naar het gebied waar de teen de voet raakt (tussen de tenen) en masseer dit deel. Begin met de kleinste teen en werk langzaam naar de grootste teen toe. De volgorde: masseer tussen de tenen in, trek de tenen stuk voor stuk iets naar buiten. Het belangrijkste is om de massage per teen te doen, ongeveer 2-3 minuten. Als laatste deel van de voetmassage masseert u weer de zool van de voet. Maak wrijvende draaiende bewegingen. Voor extra druk gebruikt u uw knokkels. Eindig de massage met een complete massage van teen tot voet en enkel, eigenlijk een samenvatting van het geheel.

Veel succes met masseren!

 

Skip to toolbar