Een ontgiftend voetenbad reinigt en ontspant

Written by Redacteur on July 11, 2012. Posted in actueel

Een ontgiftend voetenbad…. Wat is dat eigenlijk? Zo’n voetenbad zorgt ervoor dat je lichaam zich ontdoet van gifstoffen en heeft een heilzame werking. Zelf kunt u ook een detox voetenbad maken, maar het is natuurljk veel lekker en makkelijker als u een speciaal voetenbad koopt, dat scheelt spatteren en uw voeten worden automatische gemasseerd. Snel en makkelijk ontspannen dus!

Voordat u zo’n voetenbad koopt moet u enkele dingen in overweging nemen. Een voetenbad werd al in de oudheid gebruikt, uw voeten zijn gevoeliger dan de rest van de lichaam omdat ze in verbinding staan met al uw lichaamsdelen. Volgens oudheiskundige geneesleer kunnen door het nemen van een voetenbad en het krijgen van een voetmassage, vele soorten problemen worden opgelost in het menselijk lichaam. Mensen met diabetes hebben bijvoorbeeld vaak gevoelige voeten, nu helpt een voetenbad niet tegen diabetes maar het kan wel uw voetpijn en de pijn verder omhoog (in uw benen) verlichten. Als u bijvoorbeeld wondjes heeft of veel eelt op uw voeten, dan kan een voetenbad met zout uw wondjes ontsmetten en de eelt verzachten, na opdrogen kunt u de eelt makkelijker van de voetzool verwijderen. Een ouderwets voetenbad wordt echter snel koud, vooral in de winter. Gelukkig is er daarvoor een oplossing: een voetenbad oftewel foot spa. Deze apparaten komen vaak zelfs met infrarood, warmwater jets, en het belangrijkste: ze houden het water op een aangename temperatuur.

Als u echt wilt dat uw voetenbad ontgiftend werkt, koop dan speciale olie met ontstmettende werking. Een speciaal detox voetenbad heeft bijvoorbeeld een Shiatsu programma. Met dit programma laat u uw voeten pas echt verwennen. Princess heeft ook verschillende modellen die voor een redelijke prijs exact hetzelfde bieden. Tot slot is er een ionische behandeling voor de voeten. Hier zijn dan ook voetenbaden voor. Dit is echter een behandeling die in twijfel wordt getrokken. Bij het ionische voetenbad worden volgens de ontwikkelaars afvalresten uit het lichaam onttrokken. Een dergelijk ontgiftend voetenbad zou meer dan duizend euro kosten, dus als ik u was zou ik eerst eens een voordeligere foot spa proberen!

 

Skip to toolbar